opc_loader
Rhizotonic 5Ltr

Rhizotonic 5Ltr

Artikelnr: 962820
Canna
123,20 99,95 U bespaart: 19%
x
Beschrijving

Rhizotonic

Krachtige wortelstimulator

CANNA Rhizotonic is een uitermate werkzame wortelstimulator. Dit is al sinds vele jaren voor menig kweker een onomstotelijk feit. Het is duidelijk te zien dat de plant vlug reageert op de natuurlijke stoffen en sporenelementen van Rhizotonic. Witte en krachtige wortels vormen zich in een handomdraai als CANNA Rhizotonic toegevoegd wordt aan het voedingswater.

Rijk aan bioactieve elementen

De kracht van CANNA Rhizotonic is gebaseerd op de hoogste kwaliteit en de verwerkingswijze van de grondstoffen. Een belangrijke grondstof van CANNA Rhizotonic zijn mineraalrijke algen die groeien in de arctische ijszee aan de voet van een vulkanisch eiland. Deze algen gedijen welig in het uitzonderlijke microklimaat dicht onder het heldere wateroppervlak van een warme golfstroom. De verwerkingswijze van de vers geoogste algen met behulp van een depolymeriserend enzymcomplex is uniek! Hierdoor is CANNA Rhizotonic bijzonder rijk aan natuurlijke bioactieve elementen die de plant in haar wortelontwikkeling en weerstand stimuleren. Deze stimulatie komt tot stand doordat stoffen afkomstig uit algen sterk lijken op de natuurlijke groei- en verdedigingsstoffen van snelgroeiende planten. Voorbeelden van deze stoffen zijn talloze vitaminen en oligosacchariden. In totaal heeft CANNAResearch meer dan zestig verschillende werkzame componenten kunnen identificeren.

Verhoogde weerstand

Aan de hand van de gezonde en stevige wortels, die ontstaan bij het gebruik van CANNA Rhizotonic, is een verhoogde weerstand van de plant goed te verklaren. Daarnaast hebben de oligosacchariden een weerstandverhogend effect doordat zij de actieve verdediging van de plant op celniveau opschroeven (defence respons). Vooral wortelziekten krijgen minder de kans zich te ontwikkelen. Dit is vooral zeer belangrijk in de eerste weken van de jonge plant, omdat zij dan nog erg vatbaar is voor zulke ziekten. Geef dus CANNA Rhizotonic mee aan het voedingswater al direct vanaf het begin. Gezonde en veel opbrengende planten kunnen immers alleen ontstaan als het uitgangsmateriaal een goede start krijgt.

Voorkomt stress

Veel kwekers kunnen beamen dat planten na een stresssituatie snel bijkomen als het blad met verdunde CANNA Rhizotonic bespoten wordt. Voorbeelden van zulke stresssituaties zijn het transport en het oppotten van planten. Door te spuiten met CANNA Rhizotonic heeft de plant weinig tijd nodig om zich te herstellen en hervat haar groei dan ook bijna direct. Daarnaast heeft CANNA Rhizotonic op slecht ontwikkelde of ongezonde planten doorgaans een zeer positief effect. Dit komt omdat ook deze planten veel stress ondervinden.

Toepasbaar op ieder medium

CANNA Rhizotonic kan in iedere kweeksituatie worden gebruikt. Of het nu gaat om recirculerende of run-to-waste systemen, om buitenteelt of om NFT, CANNA Rhizotonic geeft altijd snel en zichtbaar resultaat.

Tip: Plantenvoeding wordt vaak nog even op de juiste pH gesteld. Zo kan de plant optimaal gebruik maken van de voedingsstoffen. Als de pH van een voedingsvat iets te laag is kan deze met CANNA Rhizotonic omhoog gebracht worden tot de gewenste pH.
Extra informatie

Rhizotonic Gebruiksaanwijzing

 • Voor gebruik de fles goed schudden.
 • Start met het gebruik van CANNA Rhizotonic, zodra de eerste wortels van het plantje zichtbaar worden. Los 40 ml CANNA Rhizotonic op in 10 liter kraanwater (1:250)
 • Gebruik bij ongezonde planten of planten met stress geen voedingsstoffen, maar alleen CANNA Rhizotonic (± 3 tot 5 dagen). Dosering 40 ml op 10 liter kraanwater en een pH-waarde van 6.0. CANNA Rhizotonic werkt namelijk optimaal bij lage EC-waarden.
 • Dien deze oplossing dagelijks 1-6 maal toe aan het groeimedium.
 • Bij overpotten kan men het beste het groeimedium voorbehandelen met een CANNA Rhizotonic oplossing.
 • CANNA Rhizotonic bevat verse zeealgen. Voor een optimale werking, dienen deze niet te worden blootgesteld aan bovenmatige temperaturen of licht. Alleen dan kan een uniform, hoogstaand kwaliteitsproduct worden gegarandeerd.
 • CANNA Rhizotonic kan op iedere plant worden gebruikt als bladspray. Besproei de bladeren eenmaal per week. Dosering 20-40 ml op 10 liter kraanwater (1:500) en een pH-waarde van 6.0.

Planten in de groei

 • Week 1: meng CANNA Rhizotonic in het voedingsvat (eventueel met de voedingsoplossing). Dosering 40 ml op 10 liter kraanwater, PH-waarde tussen 5.5-6.0.
 • Week 2: meng CANNA Rhizotonic met de voedingsoplossing. Dosering 10-20 ml op 10 liter kraanwater.
 • Vanaf week 3: meng CANNA Rhizotonic met de voedingsoplossing. Dosering 5 ml op 10 liter kraanwater.

Overige aanwijzingen

 • Start pas met het gebruik van pH-waarde toevoegingen, nadat u CANNA Rhizotonic heeft toegevoegd. Door gebruik van CANNA Rhizotonic stijgt de pH-waarde.
 • Overbemesten heeft een negatief effect op de natuur, de bodem en de plant.
 • CANNA Rhizotonic is 100% plantaardig en is geschikt voor teelten op grond, kokos en Hydro.
 • Vorstvrij, gesloten en donker bewaren.
 • Buiten bereik van kinderen houden.

Waarborgen / Garanties

De verpakking is vervaardigd van 100% Polyethyleen (PVC- en cadmiumvrij), een makkelijk afbreekbare kunststof die tevens recyclebaar is.

Beoordelingen (0)
Rhizotonic 5Ltr heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items
123,20 99,95